Tорнадо връхлетя град Перитън в североизточната част на Тексас рано вечерта

...
Tорнадо връхлетя град Перитън в североизточната част на Тексас рано вечерта
Коментари Харесай

Трима загинали и над 100 ранени след торнадо в Тексас

Tорнадо връхлетя град Перитън в североизточната част на Тексас рано вечерта в четвъртък. Трима души са починали, а над 100 са ранени, оповестяват локалните медии, представени от " Вашингтон Поуст ".

Ръководителят на пожарната в Перитън Пол Дъчър заяви, че една от жертвите е умряла откакто караваната й е била ударена непосредствено от торнадото. 30 каравани са били унищожени към 19:00 часа източно време.

Около 100 души са били изпратени в болничното заведение в Очилтри, съобщи Деби Бек, финансов шеф на болничното заведение. Някои от тях са трансферирани, само че няма смъртни случаи в болничното заведение. Бек изясни, че не може да каже какъв брой от пациентите са в тежко положение.

Кадри от обществените медии демонстрират сплескани каравани, превърнати в отломки и унищожени дървета на фона на избавителни екипи които не престават да търсят оживели. " Лошо е, доста е неприятно. Това е нон-стоп лудница. Не можеше да удари по-уязвимо място ", сподели кметът Кери Саймънс пред Ройтерс.

Опустошението накара губернатора на Тексас Грег Абът да разположи държавни запаси за реагиране при изключителни обстановки.

" Призовавам всички тексасци да се вслушат в напътствията на държавните и локалните чиновници и да вземат всички нужни защитни ограничения, с цел да защитят себе си и вашите близки ", каза Абът в изказване.

Торнадото в Перитън беше единствено един от повече от 200 доклада за неприятно време, регистрирани от Националната метеорологична работа към 22:30 ч. източно време, множеството от които от Оклахома и Тексас, само че някои от Охайо и Флорида. Съобщава се за минимум седем торнада, множеството от които допряха покрай границата сред Оклахома и Тексас.

Повече от 46 хиляди души са останали без електричество поради неприятното време.

Гръмотевични стихии с разрушителни ветрове, мощни градушки и торнадо започнаха в сряда сутринта и продължиха да заплашват елементи от дълбокия юг и югоизток.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР